A PADLÁS HÍRMONDÓJA

ÉRTÉKES CIKKEK, LINKEK GYŰJTEMÉNYE A NAGYVILÁGBÓL

padlás értéktár

“Sok kis ember sok kis helyen, miközben sok kis dolgot megtesz, megváltoztathatja a világ arcát.” (Mandinka szólásmondás, Afrika)

Tim és Rebecca úgy döntöttek, hogy abbahagyják a természetfilmek forgatását, és helyette átveszik Rebeccáék családi farmjának a kezelését. Előtte még elkészítették az utolsó filmjüket a közelgő energiaválság hatásáról a mezőgazdaságra, és néhány lehetséges válaszról.
Nagyon szép film. A brit környezet helyi problémái nekünk sem idegenek, és a megoldásokat sem árt végig gondolni.

A 20 gyerekes milliárdos. Most elárulja, hogyan csinálta

Szerző: Erdei Zita, dátum: 2011. február 20.

“Lukács Ernő egy igazi „anticeleb”, aki 45 éve hűséges feleségéhez, 20 gyereke van, albérletből költözött tanyára, ahol valóságos munkával gazdagodott meg, életében nincsenek sötét titkok, nem népszerű és a média által nem ünnepelt személyiség.”…

Így kezdődik a cikk, melyet az Atv.hu-n olvastam. Felkavaróan izgalmas, szórakoztató igaz történet arról, hogyan élt egy házaspár az elmúlt 45 évben, hogyan gyarapodott a család 20 gyermekkel, hogyan éltek, mivel foglalkoztak, hogy a villany nélküli tanyán ma “kastély” áll. Valamennyi gyereküket taníttatták, 17-nek már vettek házat, autót. Milyen terveket forgat a fejében a családfő 68 évesen, és nem utolsó sorban elárulja, mit kell ahhoz tenni lépésről lépésre, hogy az ember meggazdagodjon. Módszere követhető, személyes példája pedig igazolja, hogy eredményes is.

padlás értéktár

London civilben a Duna TV filmje. Ezt neked is látnod kell!

www.hegyem.hu

Boldog Bolygó Index
Öt pozitív cselekedettel növelhetjük a jólétet az életünkben:
1. Összekapcsolódás: a szociális kapcsolatok az életünk legfontosabb sarokkövei. Fektessünk időt és energiát szeretteinkbe.
2. Legyünk aktívak: sétáljunk, táncoljunk, az aktivitás nagyon jót tesz a pozitív hangulatnak.
3. Figyeljünk: a világ dolgaira, a körülöttünk zajló eseményekre, az évszakok változására, mindenre ami felkelti az érdeklődésünket...
4. Tanuljunk folyamatosan és egész életen át: az idősebb emberek, akik folyamatosan tanulnak és érdeklődnek, sokkal jobb egészségnek örvendenek, mint azok, akik beszűkülnek.
5. Adjunk: jól érezzük magunkat, ha adunk.
Bővebbet az alábbi 15 perces kisfilmből tudhattok meg.

padlás értéktár

Sikertörténet, de kicsit másként...

Egy érdekes videó-interjút láttam a minap egy cipész lányról, amely megnézésére szerintem érdemes 10 percet szánni.
Én szeretem a sikertörténeteket*, egyrészt mert inspirálnak, másrészt mert megmutatják, hogy a célkitűzések, álmok igenis megvalósíthatóak, bármely nehézségek áthidalhatóak.
*Sikertörténet: Sokak számára az a siker, ha valaki sok pénzt keres. Számomra az a siker, ha valaki saját magát valósítja meg. Ennél már csak az jobb, ha ezzel még pénzt is keres!
Az alábbi videóban szerintem pont erről van szó, a történet példaértékű lehet bármelyikünk számára.
Itt elsősorban nem arra gondolok, hogy pár nap alatt el lehet stoppal jutni Szibériából Budapestre, habár a videóból az is kiderül, hogy ez lehetséges.
A videó interjú és néhány további ehhez kapcsolódó gondolat az efke.hu blogján található.